Toidutööstuse nädala raames avab uksed 18 Eesti ettevõtet
Pühapäeval sai Eestis alguse toidutööstuse nädal, mille raames võõrustavad Eesti toidutööstused 7 päeva jooksul külalisi ja näitavad neile oma köögipoolt.
Koolilapsed koos Eesti toidutööstusettevõtete juhtidega valmistasid täna unistuste võileibu. Selle eestlaste nii harjumuspärase hommikusöögiga anti Leiburi tehases avapauk toidutööstuse nädalale, vahendas "Aktuaalne kaamera".
Järgmise seitsme päeva jooksul võõrustab külalisi 18 Eesti toidutööstust. Selgeks peaks saama, kuidas saab moos kommi sisse ning millega tehakse juustu sisse auke.
Huvi ekskursioonide vastu on olnud sedavõrd suur, et järgmisel aastal plaanitakse ettevõtmist korrata.
Avatud ustega loodetakse veelgi tõsta Eesti toidu usaldusväärsust ja äratada huvi toidutööstuses töötamise vastu.
"Mina väga loodan, et sellest saab traditsioon ja ma olen veendunud, et järgmisel aastal on neid tööstusi ja toidutootjaid kordades rohkem, kes oma uksed nädala jooksul avavad. Sellel aastal üle 80 ekskursiooni ja üle 1600 inimese," rääkis Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
"Tegelikult meil käib külalisi ja ekskursioone palju, see tundub väga loomulik ja meil ei ole suurt midagi varjata. Loomulikult me ei saa palju inimesi vastu võtta seoses erinevate hügieeninõuetega, aga me tuleme sellega toime," lisas Leiburi tegevdirektor Asso Lankots.
Toimetaja: Laur Viirand