Toidutööstuse nädala raames avab uksed 18 Eesti ettevõtet

Video
9.10.2016 19:06
Rubriik: Majandus

Pühapäeval sai Eestis alguse toidutööstuse nädal, mille raames võõrustavad Eesti toidutööstused 7 päeva jooksul külalisi ja näitavad neile oma köögipoolt.

Koolilapsed koos Eesti toidutööstusettevõtete juhtidega valmistasid täna unistuste võileibu. Selle eestlaste nii harjumuspärase hommikusöögiga anti Leiburi tehases avapauk toidutööstuse nädalale, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Järgmise seitsme päeva jooksul võõrustab külalisi 18 Eesti toidutööstust. Selgeks peaks saama, kuidas saab moos kommi sisse ning millega tehakse juustu sisse auke.

Huvi ekskursioonide vastu on olnud sedavõrd suur, et järgmisel aastal plaanitakse ettevõtmist korrata.

Avatud ustega loodetakse veelgi tõsta Eesti toidu usaldusväärsust ja äratada huvi toidutööstuses töötamise vastu.

"Mina väga loodan, et sellest saab traditsioon ja ma olen veendunud, et järgmisel aastal on neid tööstusi ja toidutootjaid kordades rohkem, kes oma uksed nädala jooksul avavad. Sellel aastal üle 80 ekskursiooni ja üle 1600 inimese," rääkis Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp.

"Tegelikult meil käib külalisi ja ekskursioone palju, see tundub väga loomulik ja meil ei ole suurt midagi varjata. Loomulikult me ei saa palju inimesi vastu võtta seoses erinevate hügieeninõuetega, aga me tuleme sellega toime," lisas Leiburi tegevdirektor Asso Lankots.

Toimetas
Laur Viirand

Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}

Teade toimetusele edastatud

Sellelt Ip-aadressilt on ligipääs piiratud

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar

täna etv2-s

foto
MoeKunstiKino Rätsepmeister Yohji Yamamoto (Yohji Yamamoto. Dressmaker, Saksa 2015)
Täna 22:05

Ngo The Chau intiimne portreefilm viimase neljakümne aasta mõjukama ja mõistatuslikuma moelooja, 73-aastase Jaapani oskusmeistri Yohji Yamamoto elust ning tööst. Yamamoto laseb vaatajal heita pilgu kardina taha ja avaldab oma kõige isiklikumaid mõtteid ning tundeid. Film heidab valgust Yamamoto kunstilisele lähenemisele ja loomeprotsessile, vastandades seda tema nägemusega tänapäeva moetööstusest ning suunast, kuhu Jaapan ja kogu maailm on teel.

täna vikerraadios

foto
Huvitaja. Pakendiinfo mõistmine (25)
Täna 10:05

Kui selge ja vajalik info peaks olema toiduainete pakenditel? Kui arusaadav on inimeste jaoks toote kalorsus, rasva-, suhkru- või soolasisaldus ja millised nõuded kehtivad tööstustele info avaldamise suhtes?
Saates räägivad toiduainete pakendiinfost Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi, Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroo peaspetsialist Külli Johanson ja toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
"Huvitaja" teises pooles vahendame ERRi teadusportaali "Novaator" tervise- ja teadusuudiseid.

Saatejuht on Meelis Süld. kuula 6. detsembril kell 10.05.

R2 aastahiti hääletus